matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
POCHODNA
Kacper:
sin
2
x
Y=
sinx
2
10 sty 18:32
Kacper:
PROSZE O POMOC W OBLICZENIU TEJ POCHODNEJ
10 sty 18:35
Grześ:
sin
2
x=a a'=2sinxcosx sinx
2
=b b'=cosx
2
*2x
a'b−b'a
y'=
b
2
10 sty 18:37
Kacper:
DZIEKI
10 sty 18:39