matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomoc
john:
Zdarzenia A i B −zdarzenia niezalezne.P(A' U B')=0,84 , P(B')= 0,6 Oblicz P(A) Czy zdarzenia A i B są rozłączne? Wiec : Obliczylem P(B)=0,4 P(A⋀B)=P(A) * P(B) P(A U B)= P(A)+ P(B) −P(A⋀B) co moge z tym zrobic?
Dzieki
10 sty 18:26