Ruch po okręgu
Spanky: Małe koło ma promień r1= 20 cm i wiruje z częstotliwością v1=21s. Promień koła większego jest
równy r1=35cm.
a) Oblicz wartość prędkości kątowej małego koła.
b) Oblicz, z jaką częstotliwością wiruje większe koło.
Proszę o pomoc.
10 sty 18:23
Spanky: Małe koło ma promień r1= 20 cm i wiruje z częstotliwością v1=21s. Promień koła większego
jest równy r1=35cm.
a) Oblicz wartość prędkości kątowej małego koła.
b) Oblicz, z jaką częstotliwością wiruje większe koło. Proszę o pomoc.
10 sty 18:24
dero2005:
a)
ω = 2πf = 2π*2 = 4π
b)
f
1*r
1 = f
2* r
2 f
1 = 2 [
1s] r
1 = 20 cm r
2 = 35 cm
10 sty 20:47
Spanky: Wielkie dzięki.
11 sty 05:39
XZVsdfvsadfgvsdv: fdcxzvsdf
3 paź 19:25
XZVsdfvsadfgvsdv: ≤≤≤≤≤≥≥γγγγδδππΔΔΩΩ
3 paź 19:25