matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
:PP
Grześ1992:
Proszę pomóżcie mi z tymi zadaniami nie potrafię nic wymyśleć
Oblicz wartość wyrażenia (sinα−cosβ)(sinβ−cosβ) wiedząc, że sin(α+β)=0,8 oraz cos(α−β)=0,3
10 sty 17:21
Grześ1992:
doszedłem do tego:
3
sin
2
α−sinαcosβ−sinβcosα−cos
2
β=sin
2
α+cos
2
β−sin(α+β)=sin
2
α−cos
2
β−
=?
10
jakieś pomysły?!
10 sty 17:48