Oblicz odległość
przemo16: Z punktu K oddalonego o 20 m od masztu widać wierzchołek masztu pod kątem 60 stopni. Z jakiej
odległości widać ten wierzchołek pod kątem 30 stopni?
10 sty 15:10
ICSP: Teraz mogę zrobić.
10 sty 15:10
ICSP:

|AC| = 20m
|AB| = ?
| |AB| | | |AB| | |
| = √3 ⇔ |
| = √3 ⇔ |AB| = 20√3 |
| |AC| | | 20 | |
| |AB| | |
| = √33 ⇔ 20√3|AD| = √33 ⇔ AD = 60 |
| |AD| | |
10 sty 15:18
..........: Hej ICSP
Fajnie to zrobiłaś/eś tylko ja nie rozumiem tej całej funkcji trygometrycznej czy jakoś tak.
Czy mógłbyś/byś zrobi z zależności kątów. PROSZĘ
31 sty 19:22