znalezc liczbe
Katarzyna: suma cyfr liczby trzycyfrowej wynosi 15.jezeli zamienimy miejscami cyfre setek i cyfre
jednostek to otrzymamy liczbe o 396 wieksza. znalezc te liczbe jezeli wiadomo ze cyfra
srodkowa jest srednia arytmetyczna cyfr skrajnych
10 sty 14:01
ICSP: x+ y + z = 15
100x + 10y + z + 396 = 100z + 10y + x.
Rozwiąż ten ukłąd równań i powinno wyjść.
10 sty 14:10
ICSP: Oczywiście zapomniałem dopisać
x − cyfra setek
y − cyfra dziesiątek
z − cyfra jednosci
10 sty 14:14
Katarzyna: co to jest to >>
x+z = y
2
10 sty 14:15
ICSP: Średnia arytmetyczna dwóch skrajnych cyfr.
10 sty 14:16
Katarzyna: aa , dziekuje
10 sty 14:17