:)
Magda: | | 1 | |
wiedzac ze tg= |
| , oblicz wartosci pozostalych funkcji |
| | 2 | |
10 sty 13:59
ICSP: Albo ukłąd równań z 1 trygonemetryczna, albo rysunek i twierdzenie pitagorasa. Który sposób
wolisz?
10 sty 14:00
Magda: ktore dla ciebie bedzie wygodniejsze
10 sty 14:13
ICSP:

Zakłądam ze tgα =
12
tangens jest stosunkiem przyprostokątnej leżacej naprzeciw kąta α do drugiej przyprostokątnej.
Z twierdzenia Pitagorasa liczę c
reszta to już chyba nie problem?
10 sty 14:20
Magda: jestem 0 z matematyki
10 sty 14:23
ICSP: c=
√5
Jak skończysz liczyć to mogę wyniki sprawdzić
10 sty 14:28
;): tgα=1/2 czyli a=1x b=2x c=y 1x2+4x2=y2 y=√5x
sinα=1x/√5x=√5/5
cosα=2x/√5x=2√5/5
ctgα=2
11 sty 00:08
***: o co chodzi lamane np : 2√5/5
11 sty 00:19
;): ulamek
11 sty 00:20
***: ok dzieki i dobranoc ^^
11 sty 00:21