znalezc liczbe
Katarzyna: suma cyfr liczby dwucyfrowej wynosi 11. jezeli przestawimy w niej cyfry to otrzymamy liczbe o
27 wieksza. znalezc liczbe
10 sty 13:44
mmm: x+y=11
10*x+y=10*y+x−27
teraz trzeba rozwiązać taki układ równań
10 sty 13:49
kachamacha: jedno równanie: x+y=11
drugie równanie 10x +y=10y+x−27
gdzie x oznacza cyfrę dziesiątek, y−jedności
rozwiązanie: y=7, x=4 czyli jest to liczba 47
10 sty 13:50
ICSP: 10x + y − dowolna liczba dwucyfrowa gdzie x jest cyfra dziesiątek. a x cyfra jedności
x + y = 11
10x + y + 27 = 10y + x
Rozwiąż powyższy układ równań.
10 sty 13:50
Katarzyna: wyszlo x=4
y=7
dziekuje
10 sty 13:55