Prosze o rozwiazanie calego zadania :)
Kasia:

Oblicz wartosci wszystkich funkcji trygonometrycznych kata α . Podaj przyblizona miare tego
kata
10 sty 13:38
kachamacha: szukasz najpierw trzeciego boku z pitagorasa:
32+52=c2
9+25=c2
34=c2
c=√34
potem:
10 sty 13:40
Ania: policz z pitagorasa 3 bok.......52 + 32=x2 wyjdzie x to bedzie 3 bok i wtedy sin policz,
cosinus , tangens i cotangens
10 sty 13:41
Kasia: c2= 9+25 = 34
c= √34
10 sty 13:43
10 sty 13:44
kachamacha: i szukasz w tablicach trygonometrycznych wyników, ale musisz najpierw podać ile to jest (około)
10 sty 13:45