Oblicz wartosc wyrazenia
Kasia:

czerwony znak = plus
niebieski znak = razy
Zielony znak = minus
10 sty 13:02
kachamacha: już robię
10 sty 13:07
10 sty 13:14
10 sty 13:16
Kasia: nie mam zielonego pojecia jak to sie robi

napisala bys mi tak jak bym miala to przepisac do zeszyty ^^
10 sty 13:20
kachamacha: tg45
o=1
podstawiasz takie wartości do tego wyrażenia
10 sty 13:23
kachamacha: dalsze działania rozumiesz?
10 sty 13:24
Kasia: nie prosila bym o gotowca ^^ bo to moja praca domowa
10 sty 13:26
kachamacha: czyli piszesz najpierw to co napisałam jakie ostatnie, że sin60o=...... itd
10 sty 13:28
kachamacha: potem to co napisałam o godzinie 13:14
10 sty 13:28
Kasia: i wszystko ?
10 sty 13:31
kachamacha: | | 1 | |
i potem własciwie to co pisałam o 13:16, z tym że zanim napiszesz wynik − |
| dopiszesz: |
| | 4 | |
| 7 | | 1 | |
| *(− |
| ) i takie rozwiązanie w całości wystarczy. |
| 4 | | 4 | |
pamiętać musisz że
√32 = 3, że
√3*
√3=3
10 sty 13:32
kachamacha: | | 7 | | 1 | |
oj błąd mi się wkradł: |
| *(− |
| ) |
| | 4 | | 7 | |
10 sty 13:33
Kasia: Bardzo dziekuje
10 sty 13:40