matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiaz
monia:
rozwiaz nierownosc x
3
+x
2
−4x−4≤0
10 sty 11:51
Niunia85:
x
2
(x+1)−4(x+1)≤0 (x+1)(x
2
−4)≤0 (x+1)(x−2)(x+2)=0 x
1
=−1 x
2
=2 x
3
=−2 x∊(−
∞
,−2> i <−1,2>
10 sty 11:56