matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiaż równanie
karolcia:
rozwiąż równanie x
3
+2x
2
−4x−8=0
10 sty 11:41
Niunia85:
x
2
(x+2)−2(x+2)=0 (x+2)(x
2
−2)=0 (x+2)(x−
√
2
)(x+
√
2
)=0 x
1
=−2 x
2
=
√
2
x
3
=−
√
2
10 sty 11:45
karolcia:
dzieki
10 sty 11:50