matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
PROSZE O POMOC :) wyznacz przedziały monotoniczności
emi:
Wyznacz przedziały monotoniczności. a) y=x
2
+ 2x + 3. b) y=x
3
+ x
2
− 16x − 16 c) y=
x
2
+
2
x
d) y=
(x+1)
2
2x
e) y=
5
(2x+1)
2
z góry BARDZO DZIĘKUJĘ za pomoc, lub chociaż naprowadzenie
10 sty 10:01
jo:
https://matematykaszkolna.pl/strona/26.html
10 sty 10:38
emi:
no ok, ale w przykładzie a) mam wyliczyć deltę x1 i x2? a w b)? itd.? ;>
10 sty 10:51