zamiana jednostek
pytam: zamiana
9 sty 23:58
Basia:
tam nie może być ml3
mililitr (sam bez żadnej potęgi), tak jak litr, jest jednostką objetości
1g = 0,001 kg
1 ml = 0,001 l = 0,001 dm3 = 0,001*0,001 m3
podstaw i policz
10 sty 00:09
pytam: Basiu jestes jeszcze?
BO jak mam
| | g | | g | |
1.28+10−3 |
| to ile wyjdzie aby bylo powiedzmy |
| . |
| | ml | | l | |
| | g | |
poprawny wynik to jest 1.28 |
| |
| | l | |
10 sty 00:21
Basia:
| | g | |
tam jest chyba 1,28*10−3 |
| = |
| | ml | |
| | g | | g | |
1,28*10−3 |
| = 1,28 |
| |
| | 10−3 l | | l | |
10 sty 00:24
Basia:
| | 10−3 kg | | 10−3 kg | | kg | |
= 1,28* |
| = 1,28* |
| = 1,28 |
| |
| | dm3 | | 10−3 m3 | | m3 | |
10 sty 00:27
pytam: dzkekuje
10 sty 00:41