pochodne
pochodne: | | x | | (x)'*(1−x)−x*(1−x)' | | 1*(1−x)−x( ?) | |
y= |
| = |
| = |
| = |
| | 1−x | | (1−x)2 | | (1−x)2 | |
jak wyliczyć pochodną z (1−x)
te do spr
y=(x
2+3)
20=[(x
2)'+(3)']
20=(2x+0)
20=(2x)
20
y=xsinx=(x)'*(sinx)+x(sinx)'= 1*sinx + x(cosx)=sinx+cosx
2
9 sty 22:04
ToMaS: pochodna z (1−x) to jest (0−1)=−1
9 sty 22:28
Basia:
drugie źle
y' = 30(x2+3)29*2x = 30x*(x2+3)29
w trzecim ostatnie przekształcenie jest niepoprawne
y' = sinx+x*cosx
x*cosx ≠ cos2x
9 sty 22:31
pochodne: | | 1 | |
wynik w pierwszym będzie |
| |
| | (1−x)2 | |
nie rozumiem tego 3
9 sty 22:46
Basia:
ad.1 tak
ad.3
cosx2 = cos(x*x) a to nie to samo co x*cosx
np. cos02 = cos0 = 1 a 0*cos0 = 0*1=0
9 sty 22:51