matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
podaj przyblizona miare tego kata . prosila bym o rozwiazanie krok po kroku
Kasia:
Oblicz wartosci wszystkich funkcji trygonometrycznych kata alfa . α
9 sty 18:19
Eta:
z tw. Pitagorasa c
2
= 9+25 = 34 c=
√
34
to: sinα= ......... cosα=....... tgα=....... ctgα=........
9 sty 18:24