pomocy
mimi : mistrze


pomóżcie !
KAt przy podstawie trójkąta równoramiennego =α, a ramię ma długośc β. Oblicz pole i obwód tego
trójkąta.
9 sty 18:16
Przemek:

Znamy kąt α i dł. boku b.
sinα=
hb
h=sinα*b
d to połowa podstawy.
cosα=d/b
d=cosα*b
podstawa to 2*d.
No i znamy wszystkie boki i wysokosci. reszta łatwo
9 sty 18:40
Przemek: mała literówka, nie znamy oczywiście wszystkich wysokości, znamy tylko jedną, reszta nam nie
potrzeba
9 sty 18:45
mimi: a co mam potem zrobić ? wyliczyc obwod dodając to wszystko
9 sty 19:20
Przemek: A jak się liczy obwód?
9 sty 19:47
ICSP: To ty Przemek nie wiesz
9 sty 19:48
Przemek: chce zmusić mimi do odrobiny myślenia
9 sty 19:52