granica log
nosu: Czy ktos mogłby mi wytlumaczyc krok po kroku jak rozwiazac zadanie tego typu, bym byl wdzieczny

lim
log2n5log8n
9 sty 17:21
nosu: mianownik to log2n5
licznik log8n
cos sie rozsunelo, oczywiscie n zmierza do ∞
9 sty 17:22
Eta:
log
2n
5= 5log
2n
| | 1 | |
log8n= log23 ( n )= |
| log2n
|
| | 3 | |
dokończ..... logarytmy się uproszczą
9 sty 17:24
nosu: wiem skad to sie wzielo, ale jak z tego granice policzyc, mozna jakos prosciej?
9 sty 17:35
Eta:
omg
lim a
n= 15
9 sty 17:40
nosu: ok dzieki, myslalem ze jednak jakis kruczek w tym jest
9 sty 17:44
Eta:
9 sty 17:56