usun niewymiernosc mianownika
mariola:
9 sty 15:43
huncek: mnozysz gore i dol przez 1 + √5
9 sty 15:44
9 sty 15:46
mariola:
A jak to pomnozyc?
9 sty 15:50
huncek: 14(1−√5 = 14 − 14√5
9 sty 15:52
mariola: a czemu mam mnozyc przez 1+pierwiastek?
9 sty 15:52
huncek: e masz pomnozyuc przez 1 + √5
9 sty 15:53
huncek: jak pomnozysz przez 1 +
√5 to masz wzór skróconego mnożenia i likwiduje ci sie pierwiastek a
o to nam chodzi
9 sty 15:54
mariola: a jak w przykladzie jest plus to mnoze wtedy tez przez plus?
9 sty 15:56
huncek: mnozysz przez odwrotny znak :
COS + COS mnożysz przez COS − COS
COS − COS mnożysz przez COS + COS
9 sty 15:58
mariola: oto mi chodzilo
9 sty 15:59
huncek: gl & have fun
9 sty 16:01
mariola: zadna zabawa, ciezka mata
9 sty 16:04
huncek: lol
9 sty 16:04
mariola: podam C jeszcze cos czego wogole nie rozumiem
9 sty 16:07
huncek: go
9 sty 16:07
mariola: Zaznacz przedziały
A=(−∞,−3>i B=<−10,0).
9 sty 16:08
huncek:
9 sty 16:12
huncek: oczywiscie ta kreska zatrzymuje sie na 0
9 sty 16:13
mariola: lub zapisz w postaci sumy algebraicznej
9 sty 16:13
huncek: na to jest wzór w tablicach wystarczy podstawic i masz
9 sty 16:13
mariola: ale slicznie kolorowo...
9 sty 16:13
huncek:
9 sty 16:14
mariola: dla mnie bomba
9 sty 16:16
mariola: ROZPISZ MI TO A JA SOBIE POMNOZE
9 sty 16:19
mariola: nie da rady juz?
9 sty 16:20
huncek: (a−b)3 = a3 + 3a2b + 3ab2 + b3
9 sty 16:22
mariola: wiec bardzo dziekuje za pomoc dobre i dwa zadania zwlaszcza gdy przedmiot daleki od znajomosci
9 sty 16:24
huncek: powodzenia
9 sty 16:24
mariola: bardzo bardzo wielkie dzieki, moze zalicze te mate...
9 sty 16:26
huncek:
9 sty 16:28