jak to rozwiazac ?
Anja: (x2 − x+1)2
9 sty 15:40
huncek: to jest chyba jakies rownanie ?
(x2−x+1) = 0 ?
9 sty 15:43
Anja: nie chodzi mi zeby poprostu podniesc to do kwadratu bo mam wynikik ma wyjsvc:
x4−2x3+3x2−2x+1 ale jak to wyszlo to nie wiem
9 sty 15:46
huncek: (a−b)
2 = a
2 − 2ab + b
2
zrób tak samo tylko ze za b przyjmij (x+1) i koniec
9 sty 15:47
Anja: aaaa

ok sprobuje

heh dziekuje bardzo
9 sty 15:49
huncek:
9 sty 15:50
bart: a nie za b=x−1
9 sty 15:51
huncek: jak masz wzor (a−b)
2 to za liczysz −b?

to gratulacje
9 sty 15:51
ICSP: Są dwa sposoby
Pierwszy jest napisanie dwóch nawiasów kolo siebie i ich wymnożenie
Drugim jest wzór który nie jest omawiany w liceum podać go?
9 sty 15:53
ICSP: (x2 − x +1)(x2 − x + 1)
9 sty 15:54
ICSP: (a − b + c)2 = a2 + b2 + c2 + 2ac − 2bc − 2ab
9 sty 15:55
bart: b=x+1 twoim zdaniem to −b= x−1 ?−.−
wymnoz to sobie i pogratuluj sam sobie

cwok
9 sty 15:58
huncek: ?
9 sty 15:58
bart: (x
2)
2−2x
2(x−1)+(x−1)
2
jak juz chcesz robic honcurka sposobem
9 sty 15:59
bart: widzisz roznice?
9 sty 16:00