Jak naszkicować wykres danej funkcji? Bardzo proszę o pomoc.
Kate: Naszkicuj wykres funkcji f(x)=|x| − 3. Podaj liczbę rozwiązań równania |x|−3=m w zależności od
parametru m.
9 sty 15:11
huncek: przesuwasz wykres lxl o 3 jd w dół
9 sty 15:12
huncek: jak narysujesz wykres, to m sa to poziome kreski przecinajace ten oto wykres tak jak
np. y= 1
wiec szukasz miejsc przeciecia : gdzie liczba rozw wynosi 1,2 lub 0
i piszesz przedzial
9 sty 15:17
Kate: dziękuję bardzo za pomoc!
9 sty 15:19
huncek:
9 sty 15:20