matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zbiór wartości
M:
wyznacz zbiór wartości funkcji f(x) = |x−1| − |x|
9 sty 14:53
huncek:
⎧
x−1 gdy x−1≥0
lx−1l =
⎨
⎩
−x+1 gdy x−1 <0
⎧
x gdy x≥0
|x| =
⎨
⎩
−x gdy x<0
9 sty 14:56