matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wartość k
natalieepe:
wartość k dla której jeden z pierwiastków równania x
2
+9x+k=0 jest równy −3, wynosi:
9 sty 13:33
Noah:
x
2
+9x+k=0 x
1
=−3 Δ>0 Wzory viete'a x
1
+x
2
=−9 x
1
*x
2
=k x
1
=−3 −3+x
2
=−9 −3*x
2
=k x
2
=−6 −3*−6=18=k
9 sty 13:37