pytanie
Pomocy :): czy jezeli np w ciagu arytmetycznym wyjdzie 900=5n+3n
2 czy mozna te "n" dodac i wtedy
bedzie 900=8n
3
25 sty 17:18
lisek: nie
25 sty 17:20
Pomocy :): to mam tak zostawic?
25 sty 17:21
Eta:
Nigdy nie można dodawać wyrazów ,które nie sa podobne!
poprostu masz równanie 3n2 +5n -900=0
policz deltę i n1 i n2
wybierz jako rozwiązanie tylko to n€N
ale coś to równanie nie takie1 bo n nie będzie liczbą naturalną1
Nie wiem jak wyglada Twoje całe zad. ! pewnie gdzies masz bład!
lub jezeli nie! . to nie ma takiego n€N
25 sty 21:07