pochodne
POMOCY PRZYKłAD DO KOłA: (x+2)e−2x sin3x
9 sty 12:47
POMOCY PRZYKłAD DO KOłA: oczywiśćie oblicz pochodną
9 sty 12:47
POMOCY PRZYKłAD DO KOłA:
9 sty 13:13
POMOCY PRZYKłAD DO KOłA:
9 sty 13:50
..L: moja sugestia to : (x+2)e−2x cos3x
9 sty 14:17
POMOCY PRZYKłAD DO KOłA: no to wiele pomogłeś...
9 sty 14:21
Grześ: to jest iloraz aż trzech czynników, więc, jest dużo rozpisywania, ja to spróbuję rozpisac
9 sty 14:30
Grześ: iloczyn znaczy się
9 sty 14:30
Grześ: [(x+2)e−2x sin3x]'=(x+2)'*e−2x*sin3x+(x+2)*[(e−2x sin3x)]'=
=e−2x*sin3x+(x+2)[(e−2x')*sin3x+e−2x*(sin3x)']=
=e−2x*sin3x+(x+2)[−2e−2x*sin3x+3e−2x*cos3x]=
=e−2x(sin3x+(x+2)(−2sin3x+3cos3x))
9 sty 14:35
Grześ: Trochę to skomplikowane, ale tak jest przy 3 czynników. Strach pomyśleć przy 4 czynnikach, bo
jest o wiele więcej pisania

9 sty 14:36