rownania
astral: Wyznacz równanie kwadratowe, którego pierwiastkami są liczby o 2 większe od pierwiastków x1 i
x2 równania x2+mx+n=0.
9 sty 12:36
huncek: x2 + mx + n = 0
a = 1
b = m
c = n
xd
9 sty 12:37
astral: heh

, chyba nie to
9 sty 12:44
huncek: z wzorow Vieta nie idzie nic?
9 sty 12:45
Jack:
wylicz pierwiastki tego równania...
9 sty 12:45
9 sty 12:48
9 sty 12:50
astral: dobra, wiem juz jak to zrobić dzieki
9 sty 12:54
huncek: wiec jednak chyba dobrze to a,b,c xd
9 sty 12:54
Jack:

choć zachodzę w głowę czemu nie ma pierwiastka w liczniku x
1 i x
2...
9 sty 12:58
huncek: nie wiem, nie liczylem delty itd xd
9 sty 12:58
astral: nie tam, x1 i x2 jest złe, właśnie zauważyłem, ale da się to bez delty zrobić.
9 sty 12:59
huncek: da sie vietem chyba
9 sty 13:00
astral: nom, vietem
9 sty 13:01