Ile blachy i jaka wysokośc.
ToMCi0: | | 1 | |
Przyjmijmy π≈ 3 |
| .Jakie będą wysokości puszek i na który rodzaj puszek potrzeba więcej |
| | 7 | |
blachy skoro dwie puszki mają średnice równe 14 cm i 10 cm.
9 sty 11:44
huncek: d = 14 r = 12 d r= 7
d = 10 r = 5
i go
9 sty 11:45
ToMCi0: ale z czego to wynika?
9 sty 11:55
Marcin W:
9 sty 11:57
ToMCi0: spoko, dzięki wielkie
9 sty 11:58
ToMCi0: ..a jak z tego obliczyć H (l)
9 sty 12:02
Marcin W: za mało danych
9 sty 12:17
huncek: ta ktora ma wieksza srednice jest szersza wiec bez znajomosci H i przyjecia ze sa takie same to
ta z 14cm bd potrzebowala wiecej blachy, ale gdy H bedzie juz inne to wszystko moze byc
mozliwe
9 sty 12:21