jakubek:
Oblicz obwod czworokata o wierzcholkach:A=(-2,1), B=(1,-5), C=(4,1), D=(1,3)
13 gru 16:12
jakubek:
Prosze o pomoc w rozwiazaniu zadania
Oblicz obwod czworokata o wierzcholkach; A=(-2,1), B=(1,-5), C=(4,1), D=(1,3)
13 gru 16:16
yayco:
Zaznacz te punty na osi. Wyjdzie czy taki czworokąt o kształcie pdobnym do latawca

.
Następnie oblicz kazdy bok po kolei do dadaj wszystkie do siebie.
Oblicz boli uzywajac do kazdego twierdzenia pitagorasa. a
+ b
= c^
13 gru 17:14
yayco:
Nie ma tu czegos takiego jak edit na tym forum

?
UP@ porawiam się:
twierdzenie wyglada tak: a
2 + b
2 = c
2
13 gru 17:16
Gość:
Aby obliczyc Długości bokow kozystajac ze wzoru: d = √(x2 - X12 + (y2 - y1)2)
13 gru 18:25
Maras:
Aby obliczyc Długości bokow kozystajac ze wzoru: d = √(x2 - X12 + (y2 - y1)2)
13 gru 18:25
Gość:
6 sty 09:47