Całki do sprawdzenia, i kilka do zrobienia
konio: Witam
Mam kilka przykładów do sprawdzenia oraz takie na które nie mam pomysłu
1.
∫x3e−3x=−13x3e−3x+∫x2e−3x
∫x3e−3x=−13x3e−3x−13x2e−3x+29xe−3x+227e−3x
2.
∫x3cosx=x3sinx+3x2cosx+6xsinx+6cosx
3.
∫(√z+1√z)dz=∫(√z+∫1√z)=∫z12+∫z−12=232√z3+2√2
4.
∫x√x2+25=√x2+25
t=x2+25
12dt=xdx
5
∫t√2t2+1dt=14∫√g=16√{2t2+1}2
g=2t2+1
dg=4t
14dg=tdt
A na takie całki nie mam pomysłu
∫1√x2+x+1=
∫x+1x2−2x+4,5
∫x−1√9x−5x2
∫1{3t+222}
∫z+13√z2+2z+2
9 sty 10:29
konio: Witam
To znowu ja mógłby mi to sprawdzić i jeszcze wytłumaczyć jak obliczyć
długość łuku krzywej w przedziale oraz zbieżność całki.
Potrzebuje pomocy nie wiem jak te wszystkie zadania ogarnąć do kupy.
Za każdą pomoc dziękuje.
9 sty 16:17