matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ratujcie
pawkan:
x−3
witam!Wyznacz dziedzine fmunkcji określonej wzorem:f(x)=
x
2
+x−2
9 sty 08:59
Niunia85:
x
2
+x−2≠0 Δ=1+8=9
√
Δ
=3
−1−3
x
1
≠
≠−2
2
−1+3
x
2
≠
≠1
2
dziedzina R\{−2,1}
9 sty 09:17