obl. macierz
damian: mam macierz:
A= −1 −2 0
0 1 1
2 2 0
B= 1 0 −1
−1 0 1
1 −2 0
I= 100
010
001
musze wyliczyć X= (B−I)*A−1
wychodzi mi tak; końcowy wynik −> −1 −1 1/2
1 1 0
−4 −1 −2,5
czy to będzie dobrze?
8 sty 22:42
AS: Mnie wyszło
−1 −1 1/2
1 1 0
−4 −1 −2.5
9 sty 09:51
AS: Poprawka − błędny wpis
Mi wyszło
−1 −1 −1/2
1 1 0
2 −1 1.5
9 sty 10:12
damian: hmm.. pomyśle nad tym jak to zrobić, żeby tak wyszło
9 sty 11:48
damian: miałem
A
−1 −1 0 −1
1 0 1/2
1 1 −1/2
i (B−I) 0 0 −1
−1 −1 1
1−2−2
wymnożyłem i niewiem jak miałoby byc tam 2 i 1,5

?
9 sty 11:57
damian: to 1,5 już mam tylko, że z minusem.
9 sty 12:23