matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wieloś
anna:
przekątna sześcianu ma długość 30. Pole powierzchni całkowitej tego sześcianu wynosi a.1800 b1500 c1200 d300 chyba odp a.
8 sty 22:35
Niunia85:
d=a
√
3
30=a
√
3
30
30
√
3
a=
=
=10
√
3
√
3
3
PPC=6a
2
=6*100*3=1800
8 sty 22:38