naszkicuj obszar bedacy dziedzina naturalna funkcji:
nas:(:(: naszkicuj obszar bedacy dziedzina naturalna funkcji:
Prosze o pomoc gdyz nie wiem jak wyznaczyc dziedzine naturalna dwoch zmiennych bo nie
robiłam tego na zajeciach mam podana tylko sucha teorie, z której i tak nic nie
wynika:(:(:( o to przyklady jesli ktos da rade niech mi wytłumaczy o co w tym w ogole
chodzi prosze o pomoc


a)f(x,y)= 1
------------
ln(4-x
2-y
2)
b)f(x,y)= ln(4x -3y -12)
-------------------
√x+y
c)f(x,y)=
√xy + ln(x+y -5)