oznaczona całka
Roberto: Chciałbym upewnić się czy dobrze wyznaczam następującą całkę oznaczoną
π4 π4 π4
| | sin2x | | 1−cos2x | |
∫ctg2x = ∫ |
| =∫ |
| = |
| | cos2x | | cos2x | |
π2 π2 π2
π4
| | π | | π | | π | | π2 | |
= [ tgx − x ] = (tg |
| − |
| ) − (tg |
| − |
| ) |
| | 4 | | 4 | | 2 | | 2 | |
π2
Troszke nie czytelne ale wiadomo o co kaman. prosze o sprawdzenie
8 sty 20:41
Roberto: czy ktoś z obecnych forumowiczów mógłby zbadać tą całkę
8 sty 20:46
8 sty 20:48
8 sty 20:48
Roberto: no takkk pomyliło mi się dzięki !
8 sty 20:51