pierwiastki.
123: znajdz pierwiastki wielomianu i określ ich krotnosć
W(x)= (x+1)
4 +(x+1)
4
ma ktoś pomysł jak to do iloczynowej sprowadzić i określić krotności?

ma wyjść rzekomo że −2. to pierw jednokrotny oraz −1 pierw. czterokrotny
prosze o pomoc
8 sty 19:58
123: sorry tam mialo byc (x+1)5 + (x+1)4
8 sty 20:00
Kasia B: (x+1)
4+(x+1)
4=2(x+1)
4
Teraz powinno być łatwiej
8 sty 20:00
123: popraka . literowka sie wdarla
8 sty 20:01
Marcin W: (x+1)5+(x+1)4=(x+1)4(x+2)
8 sty 20:02
Kasia B: (x+1)5=x5+5x4+10x3+10x2+5x+1
(x+1)4=x4+4x3+6x2+4x+1
8 sty 20:02
123: Dziękuje
8 sty 20:03
Marcin W: Kasia B po co to rozpisywać skoro chodzi o postać iloczynową?
8 sty 20:04