prawdopodobieństwo
Jaga: Z talii 52 kart losujemy jednocześnie 13 kart. Oblicz prawdopodobieństwo zdarzenia,że wśród
nich: a)będą karty jednego koloru b)będzie 13 kierów
8 sty 19:38
Jaga: kolorów mam 4 w każdym po 13 kart ....i co dalej nie wiem...
8 sty 19:42
Jaga: ...więc wszystkie wylosowane karty mogą być jednego koloru ale nie muszą...
8 sty 19:44
Jaga: | | | |
właściwie to chyba b) wiem − losuję 13 z 13 kierów więc P(B)=1/ | |
| | |
a a)

? proszę o pomoc
8 sty 19:49
Jaga: Pomóżcie proszę....
| | | |
oczywiście w b) miałam na myśli 1/ | |
| | |
8 sty 19:53
Jaga: Może jednak ktoś pomoże.....
8 sty 19:56
Eta:
P{A} =.....
P(B)=......
8 sty 20:06