pochodne
POMOCY PRZYKłAD DO KOłA: 3(2x−1)cos5x
oblicz pochodną
8 sty 18:27
Basia:
= (6x−3)*cosx
i z wzoru na pochodną iloczynu
(f*g)' = f'*g + f*g'
8 sty 18:32
Basia: poprawka
= (6x−3)*cos5x
8 sty 18:32
POMOCY PRZYKłAD DO KOłA: OK DZIEKI WIELKIE
8 sty 18:35
POMOCY PRZYKłAD DO KOłA: 3X2 * e5x
8 sty 18:43
POMOCY PRZYKłAD DO KOłA: 6x * e5x + 3x2 * e5x
8 sty 18:44
POMOCY PRZYKłAD DO KOłA: tak ma to wyglądać?
8 sty 18:44
Basia:
dobrze, można jeszcze przekształcić
= 3x*e5x*(2+x) = 3x(x+2)e5x
8 sty 18:45
POMOCY PRZYKłAD DO KOłA: tylko w odpowiedziach wynik jest (15x2 + 6x) e5x
8 sty 18:48
Grześ: bo e5x'=5*e5x
8 sty 18:58
Grześ: tam jest pochodna funkcji złożonej

8 sty 18:59
Marcin W: zjadłeś 5 po prostu popatrz na to co Grześ napisał
8 sty 19:00
Marcin W: 6x*e5x+3x2*e5x*5=e5x(6x+15x2)
8 sty 19:01
POMOCY PRZYKłAD DO KOłA: spoko dzięki wielkie
8 sty 21:16