Jak to się robi?
zur: Dlaczego \sqrt{x2+1}+{x2\over\sqrt{x2+1}}={2x2+1\over\sqrt{x2+1}}
8 sty 16:17
Godzio:
obustronnie przez √x2 + 1
x2 + 1 + x2 = 2x2 + 1
2x2 + 1 = 2x2 + 1
8 sty 16:32
Przemek: popraw, nie chce mi się bawić we wróżkę
8 sty 16:32
zur: przepraszam za formę w jaki zapisałem równanie ale myślałem że działa tutaj edytor wzorów.
| | x2 | | 2x2+1 | |
√x2=1+ |
| = |
|
|
| | √x2+1 | | √x2+1 | |
Do Godzio: mi nie chodzi o równanie tylko o to, że dlaczego uproszczona forma
| | x2 | | 2x2+1 | |
√x2=1+ |
| to |
| |
| | √x2+1 | | √x2+1 | |
8 sty 16:41
Jack:
działa, ale nie obsługuje TeXa.
8 sty 16:54