matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomoc
john:
uzasadnij ,ze liczy 2
log
3
5
i 5
log
3
2
są równe. jakas podpowiedz ?
8 sty 16:13
ICSP:
Może to ci troszkę pomoze :
https://matematykaszkolna.pl/forum/72819.html
8 sty 16:24
Godzio:
2
log
3
5
= 2
log
2
5/log
2
3
= (2
log
2
5
)
1/log
2
3
= pociągnij to dalej
8 sty 16:29
john:
ok postaram sie
8 sty 16:32