matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
ilak:
znajdz wszystkie p spełniajace równosc 9
log
3
(p−3)
=4 wiec p>3 9
log
3
(p−3
=2
2
3
log
3
(p−3)
2
=2
2
co dalej ?;
8 sty 15:21
Basia:
3
2log
3
(p−3)
=4 /log
3
2log
3
(p−3)=log
3
4 log
3
(p−3)
2
= log
3
4 (p−3)
2
=4 dokończ
8 sty 15:24
ilak:
ok ,dziekuje
8 sty 15:28