wyznaczyć asymptote
studenta: Pomóżcie mi nie daje rady proszę?
wyznaczyć asymptoty, ekstrema i przedziały monotoniczności dla
f(x)=x2/x2+1
8 sty 15:09
Basia:
D=R
teraz policz f'(x)
podaj wynik
8 sty 15:10
studenta: −x2 −1/(x2−1)2
8 sty 15:12
Basia:
o skąd to się wzięło ?
| | 2x(x2+1)−2x*x2 | |
f'(x) = |
| |
| | (x2+1)2 | |
dokończ
8 sty 15:15
studenta: sorki pomyliłem sie tam jet x2 a ja sam x wziołem
8 sty 15:17
studenta: 2x/(x2+1)2
8 sty 15:21
studenta: i co dalej
8 sty 15:21
Alfred: Przyrównaj licznik do 0. Wylicz równanie.
8 sty 15:22
uczeń: 2x=0<=>x=0
8 sty 15:28
student: a dzlej jak
9 sty 13:27