extrema lokalne i rówanie różniczkowe.
kasiek:
1. Znajdź ekstrema lokalne funkcji f(x,y)= x
3+y
2−6xy+24x
3. Obl. granice funkcji:
| | 1− cosx | |
a. lim x−>0 |
| |
| | ex + e−x −2 | |
b. lim x−> 0 = x
3x
8 sty 14:28
8 sty 14:36
kasiek: gdybym nie liczyła to nawet nie weszłabym na to forum, więc może zajmij się innymi zadaniami,
jeśli potrafisz tylko krytykowac ludzi za to, że nie wychodzi im dobrze.
8 sty 14:38
Basia:
to bądź łaskawa napisać do czego doszłaś
gotowca może i tu dostaniesz, ale na egzaminie (kolokwium) raczej nie
8 sty 14:41
kasiek: nie byłabym taka pewna.
8 sty 14:42
huncek: ...kocham brak argumentow
8 sty 14:47
kasiek: nie mam zamiaru się tu z nikim kłócić. A pomoc tu dostać to też ciężko..
8 sty 19:49
baśka: w tym drugim to będzie tak :
x
3dy=2ydx /: x
3*2y
i to będzie koniec czy coś jeszcze

9 sty 01:05
Jack:
heh... pewnie że nie koniec

Trzeba scałkować obie strony i wyznaczyć funkcję y(x).
9 sty 01:07
kasiek: no własnie tego to ja niewiem
9 sty 01:07
kasiek: o mamo.. no to pięknie,a z tym całkowaniem dy i dx, to jak to jest?
9 sty 01:08
Imprea: filozofy...
zamiast podpowiedzieć to się wymądrzacie
jak się wkurzę to przelicze to i dziewczynie wrzuce tutaj gotowe
9 sty 01:55
Jack:
jedno zadanie w innym pośćie już jest zrobione(ostatnie), kolejne na identycznej zasadzie można
bez większych problemów przynajmniej zacząć ale także rozwiazać do końca (pierwsze), a
podpowiedzi do pozostałych już zostały podane. Chcesz to się wkurzaj i licz − w zadaniu z
równaniem różniczkowym niewiele trzeba poza chęciami... podobnie jak i z granicą z 3a.
9 sty 02:19
kasiek: myslałam, że to forum jest po to, żeby pomóc i żeby ktoś miał to zrobione, bo to jest chyba
logiczne, że jak ktoś nie wie, a wy mu 'coś tam' podpowiecie to i tak tego sam nie zrobi.
Imprea jeden normalny użytkownik.
9 sty 11:59
Jack:
forum pełni tez rolą dydaktyczną, jak widzę. Uczy czytania ze zrozumiem... ^^
9 sty 12:09
kasiek: matematyka to nie jest tekst, żeby go można było łatwo zrozumieć. Mniejsza z tym...
9 sty 12:11