potegi
DZIUBEK140: przedstaw w posatci jednej potegi wyrażenie pierwaistek 3 pierwiastków 3
8 sty 14:15
Basia:
√3√3 = (3√3)1/2 = (3*31/2)1/2 = (33/2)1/2 = 33/4
8 sty 14:17
huncek: 3√3 = 313
8 sty 14:18
huncek: a sry

zle przeczytalem tresc
8 sty 14:18
Basia:
niekoniecznie, może to ma być 3√3=31/3
ale chyba nie, bo to już strasznie proste
8 sty 14:20
huncek: mozna to potraktowac jako wskazowke
8 sty 14:21
DZIUBEK140: to piewrsze rozwiazanie zgadza sie z odpowiedzia w podreczniku tylko nie wiedziałam jak to
wykonac ale teraz juz jest dla mnie o wiele prostsze dziękuje
8 sty 14:28