Napisz równanie prostej
piotr69: Napisz równanie prostej przechodzącej przez punkt A = (0,4) i środek odcinka o końcach
A = (−2,1) , B = (4,3)
8 sty 12:39
ICSP: S = (1,2)
y = ax +b
2 = −2 + b ⇔ b = 4
y = −2x + 4
8 sty 12:41
think: hej Kolego, nie zakładaj dwa razy tego samego postu... w poprzednim podałam Ci link do wzoru
tylko wystarczy podstawić i policzyć, nie czekaj na gotowca bo nie dostaniesz a za śmiecenie
możesz jedynie złapać blokadę.
8 sty 12:42
think: {chodzi o zadanie z długością odcinka, to podwójone już uunęłam}
8 sty 12:43