matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Dla jakich wart param a, b wiel W(x) jest podzielny przez wiel P(x), jeśli
kolega:
a) W(x)= x4 − 2x3 + ax2 − 3x + b, P(x)= x2 − 3x +3 b) W(x)= x4 − x3 − 9x2 + ax + 2, P(x)= x2 + 2x + b
8 sty 12:13