matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz warunek konieczny
Magda:
2xcosx+2sinx=0 jak to rozwiązać
:(
8 sty 11:47
Magda:
?
8 sty 12:00
Kuba:
2(xcosx+sinx)=0 2(xcosx+sinx)=0 xcosx=−sinx x=−sinx/cosx x=−tgx
8 sty 12:05