matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pp i V sześcianu ,przekątna= krawędź +2
user91:
Oblicz V i Pc sześcianu ,dane przekątna = krawędź +2 Jest ktoś w stanie pomóc na chwilę obecną ?
7 sty 22:41
Niunia85:
d=a
√
3
a+2=a
√
3
a−a
√
3
=−2 a(1−
√
3
)=−2
−2
a=
1−
√
3
i podstawiasz do wzorów pole=6a
2
objętość a
3
8 sty 10:32