matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica
@home:
Granica:
a
lim n−>
∞
2
n
sin
2
n
7 sty 17:57
MathGym:
a
podstaw t =
2
n
zatem t −> 0
a
oraz 2
n
=
t
a
sint
lim t−>0 sint
= lim t−>0 a
= a
t
t
7 sty 18:18
@home:
Dzięki
7 sty 18:22