zadania
Paula;): hej

mam do rozwiązania dwa przykłady pochodnych do obliczenia

była bym wdzięczna gdy by ktoś
mi pomógł

a
b

y=(arctgx)
x
7 sty 17:38
Paula;): | | 1 | |
w przykaldzie a jest x do potegi |
| |
| | lnx | |
7 sty 17:39
7 sty 17:55
jo: a) zastosuj wzór na pochodną iloczynu...
7 sty 18:03
Paula;): pomoze ktos
7 sty 18:18
Paula;): a juz zrobilam ale prosze o b
7 sty 18:21
7 sty 18:23
MathGym:
Funkcja złożona:
(a
x)` = a
xlna
tylko, że zamiast a wstawiasz arctgx
| | 1 | |
oraz razy (arctgx)` = |
| |
| | 1 + x2 | |
7 sty 18:27
Ewa: nie kumam:(
7 sty 18:29
Paula;): ja tez
7 sty 18:29
Ewa: ja bym to inaczej zrobila
7 sty 18:29
Paula;): 
?
7 sty 18:58