matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy potrzebne rozwiazania
tomaszz:
1. ile rozwiazan posiada rownanie −x
3
+5x
2
− x+5=0? a.1 b.2 c.3 d.0
7 sty 15:26
Eta:
x
2
( −x+5) +( −x+5)=0 (−x+5)( x
2
+1)=0 x= 5 , bo x
2
+1=0 −−− nie ma rozwiązań rzeczywistych odp: a)
7 sty 19:32